zaterdag 4 februari 2012

Zondag 5 februari open atelier.

De eerste zondag van de maand valt dit keer op 5 februari.
Wij, routiers van Route 99, openen ons atelier weer van 12.00 tot 17.00
Kom kijken naar mijn grote beeld in de maak! Voor het eind van deze maand gaan de dames naar de gieter.
Er heeft in de Ommelander courant een stukje gestaan deze week met een foto van Jan Bouwman.

Bijzonder beeld in Atelier Anita Franken.



Nog voor de laatste week is een wel heel bijzonder beeld te zien in het atelier van Anita Franken in Kloosterburen. Zij heeft een nieuw beeld  in opdracht gemaakt voor een school in Onstwedde. Normaal werkt zij altijd in brons, echter voor uitzondering nu een keer in kunststof.

Het nieuwe beeld komt los van de grond te hangen, twee vrouwenfiguren die meer dan levensgroot zijn,  zweven straks op maar liefst tien meter hoogte in de lucht.  Op hun nieuwe plek zullen ze dus van onderop worden bekeken. Heel anders dan een beeld op een sokkel. Bij de vervaardiging van het beeld ligt de kunstenaar dan ook vaak met haar rug op de grond om te kijken hoe het gaat worden.

In haar atelier heeft zij de beelden aan een takel geplaatst opdat ze ze vanuit elke hoek goed kan bekijken, zowel heel hoog als wel laag om er aan te kunnen werken.  

Zelf zegt ze erover: “het is alsof ze zweven op de energie van het gebouw, de ruimte in.  Ze hebben contact en zijn ook vrij en in balans. Ze drukken plezier uit”.

Het beeld gaat binnenkort haar atelier uit, echter het is nu nog net te zien in de basisvorm in haar atelier aan de Hoofdstraat 44e in Kloosterburen.  Er hangt ook een kleiner exemplaar dan heeft als eerste ontwerp. Het is bijzonder om dit hele werkproces eens van dichtbij mee te maken en zo te kunnen zien. Naast dit nieuwe immense beeld zijn er ook de andere testbeelden te zien, die zweven in de ruimte.

“Ik ben trots op waar ik mee bezig ben en hoop dat er komende zondag veel bezoek komt. Er valt zo veel te zien en vertellen!”



Zondag 5 februari is het atelier van Anita Franken open voor publiek van 12.00 – 17.00 uur.  Op deze eerste zondag van de maand zijn er op het Hogeland nog meer ateliers open van collegakunstenaars. Meer informatie over de deelnemende kunstenaars is te vinden op www.route99.nl










Geen opmerkingen: